StudneGolem

Máme majstrov sveta i vicemajstra v hokejbale!

pridané: 25.06.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 3288

Vynikajúci úspech! Reprezentácia slovenských hokejbalistov do 16 rokov sa stala majstrom sveta. Výborne obstála i 18-ka, ktorá skončila na druhej priečke. Z medailí sa teší trojica mladých Mikulášanov.

V českých mestách Písek a Strakonice prebiehal počas predposledného júnového týždňa svetový šampionát. Jeho výsledky priniesli na Slovensko i do Liptovského Mikuláša výbornú správu. V kategórii U 16 sa stali majstrami práve mladí Slováci.

Výborná partia základom úspechu

Úspech teší o to viac, že najcennejší kov sa ligotal na hrudi aj dvojici Mikulášanov, bratom Jakubovi a Matúšovi Sukeľovcom. Obaja hrávajú hokej za dorast MHK 32 Liptovský Mikuláš

„Pocity sú určite výborné. Vyhrali sme všetky zápasy. Ten posledný s Čechmi bol napínavý. Našťastie sme ho v predĺžení dotiahli do víťazného konca,“ uviedol Jakub Sukeľ, ktorého doplnil brat Matúš.

Ocenil vynikajúci partiu, ktorá sa na majstrovstvách sveta zišla. „Partia bola naozaj výborná! Myslím si, že aj preto sme vyhrávali. Ťahali sme za jeden koniec povrazu a na ihrisku to bolo vidno.“

Ani obrovské srdce nemusí stačiť

Medzi osemnásťročnými sa zo striebra tešil Matej Bača. Takisto dorastenec v drese MHK 32 Liptovský Mikuláš.

„Som rád, že snaha, ktorú sme odviedli ako tím, bola takto ocenená. Atmosféra v tíme bola parádna hlavne po úspešnom semifinálovom zápase proti Českej republike. Domáci mali obrovskú divácku podporu a nedokázali ju využiť vo svoj prospech,“ skonštatoval Matej.

Výsledky i výkon svojho mužstva rozmenil na drobné. „Podali sme kvalitné výkony v každom zápase šampionátu. Porazila nás len hviezdami nabitá Kanada. Najprv v základnej skupine a potom aj vo finále. V ňom nám chýbalo trošku športového šťastia k dokonaniu zázraku. Každá prehra o gól v športe mrzí, obzvlášť, ak je to finále majstrovstiev sveta. Na celom turnaji sme hrali s obrovským srdcom, niekedy to však na celkový triumf nestačí,“ dodal Matej Bača.

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )