StudneGolem

Na vodičov striehnu dva nové merače

pridané: 24.06.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 4009

Radšej nohu dole z plynu! V uliciach Liptovského Mikuláša v týchto dňoch pribudli dva merače rýchlosti. Kde sa s nimi stretnete?

Jeden z meračov je umiestnený pri nemocnici v mestskej časti Palúdzka (smerom do mesta), druhý na Podtatranského ulici (smerom k autobusovej stanici). Ide o merače, ktoré boli pôvodne osadené pri vstupe do mesta z kruhového objazdu nad diaľnicou. Pred časom ich demontovali.

Situáciou sa zaoberala aj komisia dopravy a verejného poriadku pri Mestskom zastupiteľstve v Liptovskom Mikuláši. Statické radary informujú vodičov v prípade, že jazdia prirýchlo. Môžu im ušetriť aj desiatky eur.

Nie je totiž tajomstvom, že policajný radar z času na čas stojí aj v Palúdzke (pri pekárni), teda len niekoľko desiatok metrov od nového merača. Podobná situácia je aj na Podtatranského ulici. Dlhá rovná cesta, ktorá je v dobrom stave, „láka“ nezodpovedných vodičov jazdiť rýchlejšie, ako je dovolené.

V každom prípade dúfam, že moderné radary splnia svoj účel a prinútia vodičov k tomu, aby v uliciach mesta jazdili podľa predpisov. Určite by som privítal, keby merače postupne pribudli aj v ďalších lokalitách.

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )