StudneGolem

Tragická nehoda: dôchodkyňu zrazil poľský kamionista

pridané: 25.08.2017, 13:18:31 | počet zobrazení: 15913
Liptovským Mikulášom včera na pravé poludnie otriasla tragická dopravná nehoda, pri ktorej vyhasol život 71-ročnej chodkyne.
 
Na našej Facebook stránke Mikulášske Krimi sme vám okamžite, ako to okolnosti dovolili, informovali o tejto smutnej udalosti. Priebežne sme aj aktualizovali príspevok o nové zistené skutočnosti. Aby sme predišli rôznym úvahám či dezinformáciám, prinášame vám kompletné vyjadrenie polície. Médiám ho dnes zaslalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.
 
„K tragickej dopravnej nehode medzi kamiónom a chodkyňou došlo vo štvrtok 24. augusta napoludnie v meste Liptovský Mikuláš. 40 - ročný vodič poľského kamióna jazdil po ceste I/18 po ulici Garbiarskej v Liptovskom Mikuláši v pravom jazdnom pruhu v smere od Ružomberka na Liptovský Mikuláš. 
 
Pri rozbiehaní sa pred priechodom pre chodcov nedal prednosť 71 - ročnej dôchodkyni, ktorá prechádzala cez riadne vyznačený priechod pre chodcov a došlo k zrážke. 
 
Pri nehode utrpela chodkyňa zranenia nezlučiteľné so životom. Vodič kamiónu po zrážke nezastavil a neposkytol pomoc zrazenej žene a z miesta nehody ušiel. 
 
Po kamióne a vodičovi polícia okamžite vyhlásila pátranie. Zakrátko po dopravnej nehode  vodiča zadržali pracovníci kriminálnej polície na diaľnici D1. U vodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. 
 
Vyšetrovateľ vodiča obvinil z prečinu usmrtenia a z prečinu neposkytnutia pomoci. Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na dva až päť rokov."
 
(Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline)
 
 
Foto: autor
 
Foto: Policajný zbor Slovenskej republiky

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )