StudneGolem

Výborná správa: konečne opravujú cestu

pridané: 11.07.2017, 17:55:19 | počet zobrazení: 3660
S opravou hlavného cestného ťahu cez najväčšie sídlisko v Liptovskom Mikuláši dnes začali cestári.
 
NA KONCI ČLÁNKU NÁJDETE VIDEO
 
Nielen obyvatelia Podbrezín, ale i Veternej Poruby, Smrečian, Žiaru a Žiarskej doliny si vydýchnu. V úseku od križovatky pri základnej škole (ulice Žiarska / Dubová) po otočku autobusov oproti ulici Pod Slivkou pribudne nový asfaltový koberec.
 
Cestári dnes začali strhávať poškodený asfalt, v prácach budú pokračovať aj zajtra. Využili, že sa presúvala cestárska fréza. Samotné asfaltovanie príde na rad do konca tohto mesiaca.
 
Cesta je v správe Žilinského samosprávneho kraja. Jeho podpredsedu Branislava Trégera (primátor Liptovského Hrádku) som o pomoc pri zabezpečení opravy tohto úseku požiadal na osobnom stretnutí 24. januára tohto roku. Nasledujúci deň som poslal predsedovi kraja písomnú žiadosť o opravu tohto mimoriadne frekventovaného úseku. Jej súčasťou bolo aj CD s asi 40 fotografiami poškodenej cesty.
 
7. februára sme situáciu s pánom Trégerom riešili priamo na Úrade Žilinského samosprávneho kraja s vedúcim odboru dopravy Ivanom Mokrým. Oprava tohto úseku sa dostala na zasadnutie krajského parlamentu. Poslanci boli za, za čo veľmi pekne ďakujem. 
 
Na zlý stav cesty poukazovalo aj Mesto Liptovský Mikuláš, ktoré vo februári prostredníctvom primátora Jána Blcháča oslovilo Žilinský samosprávny kraj. Som rád, že vzájomná snaha prinesie ovocie v podobe opraveného hlavného ťahu na Podbrezinách.
 
 

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )