StudneGolem

Ľudia sa báli: siréna hlásila únik čpavku

pridané: 30.03.2017, 06:14:50 | počet zobrazení: 9709
Udalosť si vyžiadala zásah hasičov z útvarov v Liptovskom Mikuláši i v Liptovskom Hrádku ako i prítomnosť mestskej a štátnej polície.
 
VIDEO NÁJDETE NA KONCI ČLÁNKU
 
Dnes krátko pred 3:30 hod sa Liptovským Mikulášom ozvala trikrát po sebe siréna zo zimného štadióna. Po nej nasledoval oznam, ktorý informoval o úniku čpavku. Na miesto okamžite vyrazili hasiči z útvarov v Liptovskom Mikuláši i v Liptovskom Hrádku, ako i hliadky štátnej a mestskej polície.
 
Merania hasičov nepreukázali únik čpavku a ani iných látok z priestorov zimného štadióna. Pred 5:00 hodinou bol zásah hasičov ukončený.
 
K udalosti poskytol stanovisko aj prevádzkovateľ zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši. Uvádzame ho v plnom znení.
 
Vo štvrtok 30.3. o cca 3:25 bola spustená na objekte Zimného štadióna siréna s hláškou upozorňujúcou na únik čpavku. Na mieste boli prítomní zodpovední zamestnanci, ktorí po zistení skutkového stavu zistili, že k úniku čpavku nedošlo. Po príjazde záchranných zložiek a realizácií meraní bola táto skutočnosť potvrdená a krízové hlásenie zastavené. Analýza príčin falošného poplachu prebieha, avšak je pravdepodobné, že bol spôsobený technickou poruchou poplachového zariadenia. Obyvateľom priľahlých častí mesta Liptovský Mikuláš sa ospravedlňujeme a po analýze príčin prijmeme také opatrenia, aby sa zabránilo podobným situáciám v budúcnosti.
Foto: autor

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )