StudneGolem

Ľadová história je oslavou osemdesiatín hokeja

pridané: 14.06.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 2818

Krásne jubileum! Hokej v Liptovskom Mikuláši si v tomto roku pripomína osemdesiate narodeniny od vtedy, čo sa hráva organizovane. V Múzeu Janka Kráľa si budete môcť pozrieť výstavu pod názvom Ľadová história.

Prvý zápas odohrali v Liptovskom Mikuláši v januári v roku 1932. Stalo sa tak na čerstvo vytvorenej ľadovej ploche, ktorá sa nachádzala pri sokolskom kúpalisku. Osemdesiat hokejových rokov v Liptovskom Mikuláši, popretkávaných úspechmi i pádmi, mapuje výstava Ľadová história.

„Je stručným prierezom dejinami organizovaného hokeja v Liptovskom Mikuláši. Základné historické fakty, spomienky pamätníkov a, samozrejme, fotografie mapujú najmä prvých štyridsať rokov. Nechýba budovanie umelého ľadu, zastrešenie štadióna a desiatky hokejových činovníkov, ktorí posúvali mikulášsky hokej dopredu,“ informovali z Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši.

„Súčasťou výstavy sú aj predmety a dokumenty zo zbierky Mariána Székelyho, Múzea Janka Kráľa, Liptovského múzea v Ružomberku, Múzea TANAPu v Tatranskej Lomnici i z vitrín  úspešných jednotlivcov. Dresy, hokejky, korčule, puky, plagáty, trofeje, medaily z vrcholných podujatí. To všetko je zhromaždené ako spomienka na priekopníkov ľadového hokeja v Liptovskom Mikuláši,“ dodalo Múzeum Janka Kráľa v tlačovej správe.

Vernisáž výstavy sa v Múzeu Janka Kráľa na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši uskutoční v stredu 20. júna 2012 o 16:00 hodine. Pozrieť si ju budete môcť do 16. septembra 2012.

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )