StudneGolem

Opäť plátajú hlavný ťah cez sídlisko

pridané: 13.06.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 3303

Pracovníci liptovského závodu Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja opäť opravujú hlavný ťah cez Podbreziny. Či skôr, lepšie povedané, plátajú.

Cesta tretej triedy číslo 018132 bola po zime prvýkrát opravovaná koncom apríla. Tento týždeň sa cestári na Žiarsku ulicu opäť vrátili. Aktuálne (viď foto) opravujú aj časť pri kotolni na stredných Podbrezinách. Tá bola ozaj v žalostnom stave.

Momentálne je na tomto úseku rýchlosť znížená na 40 kilometrov. Upozorňuje na ňu prenosné dopravné značenie. Pruh v smere na horné Podbreziny je opravený, opačnej strane sa musíte vyhnúť.

Myslím si, že táto cesta si konečne zaslúži poriadnu opravu, teda kompletnú rekonštrukciu. Hlavne úsek medzi autobusovými zastávkami je v zlom stave. Správcom cesty je Žilinský samosprávny kraj.

Netreba zabúdať na to, že cestou denne prejdú tisícky áut nielen obyvateľov Podbrezín, ktoré sú najväčším sídliskom v Liptovskom Mikuláši. Je tiež hlavným ťahom pre obyvateľov okolitých obcí Veterná Poruba, Smrečany a Žiar. Zabudnúť nemožno ani na fakt, že je hlavnou vstupnou bránou do turistami vyhľadávanej Žiarskej doliny.

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )