StudneGolem

Mestečko cez víkend ponorené do tmy?

pridané: 24.11.2016, 19:57:39 | počet zobrazení: 3135
O zimnej údržbe, ktorú sťažia problémy s parkovaním, o poruchách verejného osvetlenia i o vianočnej výzdobe v našom mestečku.
 
Uplynulý piatok sa uskutočnilo ďalšie rokovanie Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši. Riešil som na ňom viaceré témy, ktoré na nasledujúcich riadkoch stručne opíšem.
 
Moje kompletné vystúpenia, ako i odpovede primátora mesta i riaditeľa Verejnoprospešných služieb (VPS) nájdete vo videu na konci článku.
 
Kritická situácia s parkovaním verzus zimná údržba
 
Pri bode „Správa o pláne zimnej údržby miestnych komunikácií na zimné obdobie 2016/2017“ som poukázal na kritickú situáciu s parkovaním na Podbrezinách. Tá určite spôsobí problémy aj vozidlám, ktoré budú zabezpečovať odhŕňanie snehu. Apeloval som, aby sa pri tvorbe rozpočtu na budúci rok myslelo aj na výstavbu nových parkovacích miest na Podbrezinách. Vo viacerých lokalitách je situácia kritická...
 
Kto opraví lampy cez víkend?
 
Hlavne v mestskej časti Palúdzka došlo v ostatnom období dvakrát k rozsiahlym poruchám na verejnom osvetlení. Vypadol celý obvod, takže naraz neboli osvetlené viaceré ulice. K takejto situácii došlo napríklad aj uplynulý víkend na ul. Penkalu (zhodou okolností deň po rokovaní mestského zastupiteľstva, na ktorom som riešil túto problematiku).
 
O čo ide? Ak vypadne celý obvod povedzme v piatok večer, elektrikári z VPS poruchu opravia až v pondelok. Nemajú totiž zaplatenú večernú pohotovosť. Keby ju mali, lampy by mohli prísť opraviť čo najrýchlejšie. Riaditeľovi VPS som navrhol, aby takúto pohotovosť zriadil.
 
Žiaľ, mal na to iný názor a aj uplynulý víkend sa obyvatelia Penkalovej ulice mohli presvedčiť, že pohotovosť by bola potrebná. Dôvody na čo najrýchlejšie opravy osvetlenia (na mysli mám pochopiteľne poruchu obvodu – keď prestane svietiť jedna alebo viaceré ulice, nie jedna lampa) zrejme nemusím podrobnejšie vysvetľovať.
 
Aká bude vianočná výzdoba?
 
O mesiac tu máme najkrajšie sviatky v roku a tak ma zaujímalo, ako bude riešená vianočná výzdoba na dvoch najväčších sídliskách v mestečku – na Podbrezinách a na Nábreží. Vlani bola okolo výzdoby veľká polemika, nakoniec sa za bezmála 20 000 eur vyzdobilo len centrum Liptovského Mikuláša. Primátor mi na túto interpeláciu odpovie písomne.
 
Dve ďalšie interpelácie
 
Na základe podnetu od spoluobčanov som poukázal i požiadal o opravu poškodenej dlažby pred hlavnou poštou na Hodžovej ulici.
 
V súvislosti s personálnou zmenou na VPS ma zaujímalo, či bude v tejto mestskej firme i naďalej pôsobiť odborníčka na zeleň.

Moje vystúpenia v mestskom parlamente, ako i odpovede primátora i riaditeľa VPS, nájdete na priloženom videu.
 
Program rokovania, ako i výsledky jednotlivých hlasovaní, si pozriete TU.
 
Celý záznam z rokovania poslaneckého zboru si môžete pozrieť TU.
 

Rozsiahla porucha na osvetlení v Palúdzke v polovici septembra.

 

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )