StudneGolem

Neplatia nájomné a ešte robia problémy

pridané: 23.10.2016, 19:54:54 | počet zobrazení: 3814
O veľkých dlhoch na nájomnom, zelenej vlne na hlavnom cestnom ťahu i o vreckách, ktoré dostanú majitelia psíkov.
 
Uplynulý štvrtok sa na pôde radnice uskutočnilo pravidelné zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši. K témam, ku ktorým som sa vyjadroval na rokovaní, sa vraciam v nasledovných riadkoch. Na konci článku je video zo zasadnutia, v ktorom si môžete pozrieť moje vystúpenia.
 
Viac hygienických vreciek psíčkari nedostanú
Jedným z bodov bola aj úprava všeobecne záväzného nariadenia O podmienkach držania psov na území Mesta Liptovský Mikuláš. Možno ste už z médií zachytili, že mesto poskytne majiteľom psov 100 kusov hygienických vreciek na zber psích výkalov (po predložení dokladu o zaplatení poplatku).
 
Počet 100 kusov sa mi zdal malý, navrhol som teda, aby bolo na začiatok (v minulosti sa nič takéto neriešilo) odovzdaných 200 kusov hygienických vreciek. Tento môj návrh nenašiel dostatočnú podporu.
 
Neplatia a ešte robia problémy
Už pred zastupiteľstvo bola na sociálnej sieti diskutovanou „Správa o stave platenia nájomného a vymáhania nedoplatkov v nájomných bytoch vo vlastníctve mesta Liptovský Mikuláš za I. polrok 2016.“ Uvádza sa v nej, že dlhy dosiahli sumu bezmála 400-tisíc eur. 
 
„Podstatná časť neplatičov aj naďalej tvoria užívatelia bytov nachádzajúcich sa v osade Hlboké, na Športovej, Sládkovičovej, Vrbickej, Hurbanovej, Priemyselnej ulici a ulici 1 mája 194/32. Výška nedoplatku v tomto prípade predstavuje sumu 232 034 €, z celkovej výšky pohľadávok, čo tvorí 49,72 %.“ Tak znie doslovný citát z predloženej správy. 
 
Vo videu na konci článku sa tejto téme venujem podrobnejšie.
Aj tu bývajú neplatiči...
 
Zelená vlna, cestovné poriadky a výtlky na sídlisku
Riaditeľa Verejnoprospešných služieb som požiadal o informáciu, kedy budú na Podbrezinách opravovať výtlky a rôzne nerovnosti, ktoré som nahlásil ešte koncom apríla a začiatkom mája. Problémom sú aj doteraz neopravené prepadnuté kanalizačné vpuste, najmä na Cédrovej a Morušovej ulici.
 
V interpeláciách som sa venoval aj zelenej vlne na hlavnom cestnom ťahu Liptovským Mikulášom. Konkrétne faktu, že predtým, ako sa zelená prepne do oranžovej, zelené svetlo nebliká. V minulosti blikalo a z hľadiska bezpečnosti išlo podľa mňa o dobrý krok. Ako v odpovedi uviedol primátor, bude tomu aj teraz, firma jednotlivé signály nastavuje.
 
Keďže v decembri budú v Mestskej autobusovej doprave v platnosti nové cestovné poriadky, požiadal som, aby, rovnako ako vlani, boli zverejnené v mesačníku mesta. Primátor uviedol, že v tom nevidí problém.

Záznam z celého rokovania mestského zastupiteľstva si môžete pozrieť
na webe TV Liptov – kliknite sem.

Materiály, ale i hlasovania poslancov k jednotlivým bodom,
nájdete na webe mesta – kliknite sem.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )