StudneGolem

Požiare sú pričasté, smrad obťažuje ľudí v bytovkách

pridané: 10.08.2016, 18:05:00 | počet zobrazení: 5543
Deti v osade majú zapaľovanie kontajnera na odpadky zrejme ako zábavu. Výjazdy hasičov sú tam veľmi časté, platíme ich všetci z našich daní.
 
V pondelok sa uskutočnilo rokovanie Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši (záznam si budete môcť pozrieť na webe Televízie Liptov). Na rokovaní som vystúpil s piatimi interpeláciami, pozrieť si ich môžete vo videu na konci textu.
 
Primátora mesta som upozornil a požiadal o riešenie situácie v osade Hlboké. Požiare kontajnera na odpad sú tam takmer na dennom poriadku, deti z osady majú z tejto činnosti zrejme zábavu. Následné výjazdy hasičov však platíme my všetci. Navrhol som, že by stálo za zváženie kontajner posunúť bližšie k obydliam. Potom si snáď nebudú zapaľovať odpad, keď im dym pôjde k obydliam. Teraz pri požiaroch trpia dymom a smradom najmä obyvatelia neďalekých bytoviek na Nábreží.
 
Ďalšie moje interpelácie sa týkali činnosti Verejnoprospešných služieb. Požiadal som o opravu basketbalových košov na ploche pri fitness centre na Podbrezinách a vo vnútrobloku ulíc Agátová a Brezová.
 
Požiadal som tiež o opravu dvoch prepadlín na frekventovaných cestách v centre mesta: na Kuzmányho ulici (neďaleko firmy Verex) a na Podtatranského ulici, neďaleko bývalého sídla riaditeľstva polície (blízko hasičskej stanice). Prepadnutá časť komunikácie je aj na parkovacom mieste medzi bytovkou na Žiarskej ulici 601/1 a protihlukovou stenou. Taktiež som požiadal o opravu.
Výjazdy hasičov do Hlbokého sú veľmi časté...

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )