StudneGolem

Poslanec sa flákal alebo kmital? (apríl 2016)

pridané: 08.05.2016, 17:45:45 | počet zobrazení: 3260
Prinášam stručný prehľad zo svojich aktivít, ktoré som ako poslanec Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši absolvoval počas mesiaca apríl 2016.
 
1. apríl
► Spracovanie a doručenie žiadosti: riešenie situácie s „dvíhajúcou“ sa cestou smerom k mostu ponad rieku Smrečianka na Opavskej ulici.
 
2. apríl
► Stretnutie s obyvateľom Okoličného: možnosti športovania na u-rampe a v jej okolí, prosba o pridanie zariadení na voľnočasové aktivity mladých ľudí (mám záujem riešiť v rámci participatívneho rozpočtu).
 
4. apríl
► Zasadnutie komisie kultúry, zápisnica z rokovania je k dispozícii TU.
 
► Komunikácia so zástupcom vlastníkov bytov na Lipovej ulici: príprava projektu na rozširovanie parkovacích miest v tejto lokalite (informoval som ho o aktuálnej situácii).
 
5. apríl
► Komunikácia s obyvateľom Gaštanovej ulice: požiadavka na veľkoplošnú opravu komunikácie na tejto ulici (žiadosť bola na mesto doručená ešte v jeseni minulého roka).
 
6. apríl
► Odbor dopravy a životného prostredia Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši: opravy ciest a chodníkov na Podbrezinách v tomto roku, informovanie sa o aktuálnej situácii. Dohodnutie spolupráce pri starostlivosti o zeleň a dreviny na Podbrezinách.
 
8. apríl
► Nahlásenie podnetu príslušnému odboru Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši a Verejnoprospešným službám: nedostatočne uchytená doska pri vstupe na most na Opavskej ulici (oprava bola následne zrealizovaná).
 
► Prostredníctvom Facebooku informovanie o Zbere nebezpečného odpadu.
 
10. apríl
► Príprava a zverejnenie prehľadu práce poslanca za predchádzajúci mesiac.
 
11. apríl
► Riešenie opravy poškodenej miestnej komunikácie na ul. Jefremovská 614 po oprave kanalizácie s Liptovskou vodárenskou spoločnosťou: oprava komunikácie bola zrealizovaná 22. apríla.
12. apríl
► Na základe podnetu od obyvateľky Vitališoviec adresovaný list Správe ciest Žilinského samosprávneho kraja: obnova vodorovného dopravného značenia aj na hlavnom ťahu cez Vitališovce v záujme bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky.
13. apríl
► Príprava na rokovanie mestského zastupiteľstva.
 
14. apríl
► Rokovanie mestského zastupiteľstva, záznam z rokovania k dispozícii na webe TV Liptov.
 
15. apríl
► Spracovanie a doručenie žiadosti: oprava prístrešku na kontajnery  na Agátovej ulici – príslušný odbor Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši následne požiadal Verejnoprospešné služby o opravu.
 
18. apríl
► Spracovanie a doručenie žiadosti: vyznačenie parkovacieho miesta pre autobus Mestskej autobusovej dopravy pri plote základnej školy (pred mostom na ul. Kemi).
 
19. apríl
► Stretnutie s obyvateľkou Podbrezín: úprava a možné rozšírenie zariadení pre deti vo vnútrobloku ulíc Pod Slivkou / Hrušková (požiadavka bude riešená v tomto období).
 
► Vzhľadom na rozvoz zeminy pracovníkmi Verejnoprospešných služieb zaslanie požiadavky na jej doplnenie v ďalších lokalitách na sídlisku.
 
20. apríl
► Pravidelné stretnutie s náčelníkom mestskej polície.
 
21. apríl
► Účasť na rokovaní komisie dopravy, zápisnica k dispozícii TU.
 
22. apríl
► S miestnou organizáciou Slovenského rybárskeho zväzu účasť na čistení Smrečianky v úseku od Okoličného po Vitališovce.
 
► Účasť na hovoroch primátora s občanmi v Základnej skole Janka Kráľa.
 
25. apríl
► Zmonitorovanie a následné spracovanie žiadosti o opravy poškodených častí chodníkov a miestnych komunikácií na „dolných“ Podbrezinách a v lokalite „za vodou“. Odovzdané príslušnému odboru Mestského úradu a Verejnoprospešným službám.
 
26. apríl
► Spracovanie a doručenie žiadosti: doplnenie troch lavičiek a nádoby na odpadky na „hlavnom“ detskom ihrisku pri pizzerii. Lavičky a nádoba budú na základe vyjadrenie príslušného odboru Mestského úradu doplnené (v ďalšom období je snaha o doplnenie zariadenia pre deti).
 
29. apríl
► Spracovanie a doručenie žiadosti: oprava poškodenej dlažby v pri polyfunkčnom objekte na Smrečianskej ulici.
 
29. apríl
► Absolvovanie časti nočnej služby s hliadkou mestskej polície.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )