StudneGolem

Policajný záťah: zaistili drogy

pridané: 23.12.2015, 15:53:11 | počet zobrazení: 4630
V závere uplynulého týždňa sa v Liptovskom Mikuláši uskutočnila policajná akcia zameraná na drogovú trestnú činnosť. Dvaja muži sú už vo väzbe.
 
V bytovom dome v centre Liptovského Mikuláša pri domovej prehliadke policajti našli a zaistili zatavenú injekčnú striekačku s obsahom neznámej látky. Látku si mal od neznámej osoby zadovážiť a následne v dome prechovávať 25-ročný Marián. Podľa predbežnej kriminalistickej expertízy išlo o látku s obsahom metamfetamínu. Zaistené množstvo zodpovedá najmenej ôsmim jednorazovým dávkam drogy.    
 
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši ho obvinil z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.
 
Ďalej polícia v Liptovskom Mikuláši vykonala domovú prehliadku v dome v Gôtovanoch. Pri nej našla a zaistila plastovú nádobu, v ktorej boli dve plastové vrecká s uzatváracou lištou a jedno mikroténové vrecko s obsahom neznámej látky. Látku si zadovážil a prechovával 40-ročný Ján. Podľa predbežnej kriminalistickej expertízy látka obsahovala metamfatamín a zo zaisteného množstva by bolo možné vyrobiť viac ako 1000 obvykle jednorazových dávok drogy.
 
Zadržaného muža obvinili zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov. Obidvaja obvinení sú stíhaní väzobne.   
 
O prípade informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.
 
Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )