StudneGolem

Pribudli nové policajné kamery

pridané: 16.11.2015, 19:15:37 | počet zobrazení: 4855
V Liptovskom Mikuláši pribudli dve bezpečnostné kamery, ktoré sú súčasťou kamerového systému mestskej polície.
 
Na Jefremovskej ulici číslo 614/8 je v prevádzke nová kamera mestskej polície. Uvedené miesto sa ukázalo ako najviac prínosné. Zo strechy bytovky kamera sníma okolie mosta, časť Senickej ulice, okolie garáží, ale i časť Hradišskej ulice smerom k ulici Kemi. 
 
Monitorovaná je aj časť frekventovaného chodníka popri Smrečianke. „Oko“ kamery dovidí aj na mimoriadne kritický priechod pre chodcov v Okoličnom (začiatok cyklochodníka).
 
Teší ma, že som ako poslanec mohol byť nápomocný pri umiestnení novej kamery. S náčelníkom mestskej polície Mariánom Jančuškom sme vytipovali najlepšie možné miesto (v zmysle projektu kamera musela byť umiestnená na Jefremovskej ulici). V bytovke sa mi tiež podarilo vyzbierať dostatočný počet podpisov od obyvateľov, ktorí vyjadrili súhlas s umiestnením kamery. Aj touto cestou ďakujem pánovi náčelníkovi za skutočne ukážkovú spoluprácu.
 
Kamera pribudla aj na Nábreží A. Stodolu 1786/45. Mesto na kamery získalo od štátu spolu 8000 €, z vlastného rozpočtu poskytlo cez 2000 €.
Šípka ukazuje, kde je umiestnená kamera.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )