StudneGolem

Bude hlavný ťah mestom štvorprúdovkou?

pridané: 27.10.2015, 19:18:30 | počet zobrazení: 3040
Viacerí, úplne oprávnene, poukazovali na kolóny na hlavnom cestnom ťahu v Liptovskom Mikuláši. Vyzerá to tak, že situácia sa zlepšuje. 
 
Včera sa v zasadačke liptovskomikulášskej Mestskej polície uskutočnilo pravidelné rokovanie komisie dopravy a verejného poriadku. Ako poslanec mestského zastupiteľstva som sa ho mohol zúčastniť a v skratke tak môžem informovať o najdôležitejších témach, ktoré sa na stretnutí riešili.
 
Návrh zmien cestovných poriadkov v Mestskej autobusovej doprave
 
Na rokovaní boli prítomní aj zástupcovia dopravcu, spoločnosti SAD Liorbus. Ja som ešte v septembri prostredníctvom sociálnej siete urobil prieskum. Z neho jednoznačne vyplynula potreba zaviezť viac spojov do mestskej časti Palúdzka. Druhou najčastejšou požiadavkou bolo prispôsobenie sa autobusov k príchodom/odchodom vlakov v maximálnej možnej miere. 
 
S predstaviteľmi dopravcu sme sa dohodli, že konkrétne zmeny predložíme do 5. novembra. Nové cestovné poriadky by mali platiť od 15. decembra 2015.
 
Hlavný ťah mestom štvorprúdovkou?
 
Nie tak dávno na verejnosti zarezonovala téma opätovného zavedenie štvorprúdovky (od križovatky na Rachmaninke po most v Okoličnom). Komisia dopravy túto zmenu neodporúča zrealizovať. Tomuto úseku, ktorý je hlavným ťahom mestom, bude venovaná určite pozornosť aj nasledujúcom období.
 
Keď sme pri tomto úseku, viacerí, úplne oprávnene, upozorňovali na kolóny v smere na Podbreziny (často autá stáli už pri strojárňach). Mesto uplynulý týždeň, po dohode s políciou,  pristúpilo k zmene intervalov pre semafor v Okoličnom. Po prvých dňoch to vyzerá, že táto zmena sa osvedčila a premávka v čase rannej či dopoludňajšej špičky je plynulejšia.
 
Cyklochodník v zime môže slúžiť lyžiarom
 
Veľmi hodne využívaný cyklochodník by v zime mohol slúžiť vyznávačom lyžovania. Ako vyznelo na rokovaní komisie, radnica ho v zime nebude udržiavať. Po vytvorení bežeckej lyžiarskej stopy by tak vyznávači zimných športov mali vytvorené vhodné podmienky na svoj koníček.
 
Mesto uplynulý týždeň, po dohode s políciou,  pristúpilo k zmene intervalov pre semafor v Okoličnom.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )