StudneGolem

Pešia zóna ako Jacksonova tvár

pridané: 15.05.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 3533

Pešia zóna v historickom centre Liptovského Mikuláša sa mi čoraz viac začína podobať na tvár nebohého speváka Michaela Jacksona. Pomaly ale isto sa rozpadáva...

Nedá sa to nevšimnúť. Pešia zóna v Liptovskom Mikuláši, vybudovaná tuším pred desiatimi rokmi, je na niektorých miestach v zlom stave. Chýbajúca či popraskaná dlažba nerobí nášmu mestečku dobré meno, práve naopak!

Jednoznačne najhoršia situácia je pri vstupe na pešiu zónu od Čierneho orla, alebo ak chcete pri Centrume či Kolotočove. Dlažba je na viacerých miestach popraskaná, niekde dokonca chýba. Nepekná vizitka vstupu do pešej zóny! Videl som, ako na tomto úseku zakoplo niekoľko ľudí. Hundrú aj šoféri, ktorí zásobujú prevádzky v centre mesta. Na fotografiách, ktoré boli zhotovené dnes, to najlepšie posúdite sami...

Nepekne na centrum mesta, ktorým denne prejdú stovky ľudí, pôsobí aj úsek od Slovenskej sporiteľne smerom ku kostolu (blízko múzea). Aj tu na niektorých miestach dlažba chýba. Našiel som aj vpadnuté kryty na odvodňovacích rigoloch.

Blíži sa leto a naše mesto sa právom hrdí aj prívlastkom turistické. Pevne verím, že kým privítame prvých turistov v rámci letnej sezóny, spomínané nedostatky budú odstránené. Hádam nechceme, aby sa im pri spomienke na Liptovský Mikuláš vybavila rozbitá dlažba v historickom centre.

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )