StudneGolem

Načo by mestu bola tribúna?

pridané: 15.08.2015, 19:41:19 | počet zobrazení: 3987
O neschválenej kúpe tribúny za 35 000 €, o tom, že cestovný ruch nie sú len podujatia, i o neschválenej dotácii pre MFK Tatran Liptovský Mikuláš.
 
Včera sa konalo neplánované zasadnutie mestského zastupiteľstva. Ako som avizoval pred voľbami, nasledujúci deň po rokovaní zverejním každé svoje vystúpenie. Teraz k nemu pridávam aj krátky komentár.
 
Jedným z bodov bolo zrušenie uznesenia, na základe ktorého malo mesto kúpiť za 35 000 € tribúnu od MFK Tatran. Priznám sa, tomu pôvodnému úmyslu som veľmi nerozumel. Načo by mesto malo kupovať tribúnu od klubu, ktorý má navyše v názve mestský? 
 
Predložený materiál kúpu navrhol zrušiť, čo poslanci hlasovaním odobrili. V dôvodovej správe bolo uvedené, že „Mesto Liptovský Mikuláš nemá v rozpočte pre rok 2015 naplánované finančné prostriedky pre nadobudnutie predmetnej nehnuteľnosti a prioritne rieši iné investičné akcie významné pre mesto a jeho obyvateľov.“
 
Poslanecký zbor súhlasil aj s návrhom na založenie a členstvo mesta v občianskom združení Živé námestie. To má za cieľ zabezpečiť oživenie a zvýšenie návštevnosti historického centra Liptovského Mikuláša. Pri tejto príležitosti som poznamenal, že cestovný ruch nie sú len podujatia, ale aj výzor mesta. K nemu patrí napríklad aj stav ciest (viac na priloženom videu).
 
V návrhu rozpočtových zmien na tento bolo aj rozdelenie sumy 27 500 € (výnos z dane príjmov poukázaný územnej samospráve). Za 15 000 sa majú opraviť sociálne zariadenia v klube FC 34 Palúdzka, 1000 € má dostať TJ Iľanovo a po 500 € ŠK Kriváň Liptovská Ondrašová, TJ Snaha Ploštín a ŠK Demänová. Tieto dotácie boli schválené. 
 
Ja som navrhol, aby sa o dotácii 10 000 € pre MFK Tatran hlasovalo samostatne. Kolegovia poslanci s tým súhlasili. Za dotáciu bolo 7 poslancov, proti 5, zdržalo sa 6 a jeden nehlasoval. Aj tejto problematike je venovaná časť videa. Mám za to, že v budúcnosti bude treba problematike dotácii pre šport venovať oveľa väčšiu pozornosť, ale o tom niekedy nabudúce...
 
Keď som pri športe: v inej časti zmien sa schválil aj príspevok 45 000 € pre MHK 32 Liptovský Mikuláš a.s., na kúpu elektrickej rolby.
 
V interpeláciách som poďakoval za prácu pre mesto i spoluprácu pri riešení problematiky nášho sídliska Ľubomírovi Hánovi, ktorý odišiel pracovať na radnicu do Popradu.

CELÝ PROGRAM ROKOVANIA I JEDNOTLIVÉ MATERIÁLY NÁJDETE TU. 

Z CELÉHO ZASADNUTIA BY MALA TV LIPTOV ODVYSIELAŤ ZÁZNAM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )