StudneGolem

Výborný počin: futbalová publikácia o storočnici

pridané: 02.05.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 3045

Na svete je kniha, ktorá mapuje sto rokov organizovaného futbalu v Liptovskom Mikuláši. Množstvo informácií a dobových fotografií si nepochybne zaslúži, aby nechýbala ani vo vašej knižnici!

Ako ste už zrejme zachytili, organizovaný futbal v Liptovskom Mikuláši si pripomína storočnicu. Krásne výročie, priam ideálne na bilancovanie a pozastavenie sa v histórii. Som rád, že kompetentní futbaloví činovníci neváhali a už niekoľko dní je na svete publikácia 100 rokov futbalu v Liptovskom Mikuláši 1912-2012.

Jej autorom je Ľubomír Belan starší, dlhoročný funkcionár a fanúšik MFK Tatran Liptovskom Mikuláši. S knihou, ktorá  počíta bezmála 200 strán, sa doslova vyhral. Odviedol vynikajúcu prácu! Vďaka, pán Belan!

Je zbytočné sa podrobne rozpisovať o niečom, čo hovorí samé za seba. Kompletne zmapovaných sto rokov futbalu v našom mestečku, výborné (aj dobové fotografie), ozaj, klobúk dolu. Je to kniha, ktorá bude dlhé roky sprevádzať všetkých, ktorí majú radi futbal. Kniha je k dispozícii na sekretariáte MFK Tatran, kúpiť sa bude dať aj počas domácich zápasov.

Osobne ma teší, že medzi fotografiami je aj niekoľko z mojej autorskej dielne. Je pre mňa cťou, že jedna z nich sa ocitla aj na titulnej strane. Rovnako ako aj fotka na knihe Milana Mikušiaka, ktorá vyšla tuším pred tromi rokmi pod názvom Vzkriesenie mikulášskeho futbalu.

Na záver jedna poznámočka: v roku 1932 vznikol dnešný Mestský hokejový klub v Liptovskom Mikuláši. Ak dobre rátam, tento rok oslavuje 80-te narodeniny. Nechám sa prekvapiť, či podobná kniha zmapuje aj históriu populárneho hokeja. Keď sa oslavovali šesťdesiatiny, publikáciu pripravil aj môj už nebohý starý otec.

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )