StudneGolem

Kam budeme vyvážať smeti z mesta?

pridané: 27.05.2015, 18:59:47 | počet zobrazení: 3450
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši sa včera podvečer stretli na neplánovanom zasadnutí v priestoroch mestského úradu.
 
Dôvodom bola najmä situácia v súvislosti s vývozom odpadu v našom meste. Ako je známe, po uzatvorení skládky odpadu vo Veternej Porube sa smeti vozia na skládku, ktorú v Podturni prevádzkuje Mesto Liptovský Hrádok. To však Liptovskému Mikulášu vypovedalo zmluvu a tak odpad z domácností či firiem bude môcť byť vyvážaný na hrádockú skládku už len do konca septembra tohto roka.
 
Poslanecký zbor schválil postup výberu dodávateľa, ktorý bude odpad zneškodňovať. Stane sa tak po verejnom obstarávaní. Pôjde o odvoz smetí z miesta ich zhromaždenia do príslušného zariadenia a ich zneškodnenie. Pre mňa ako poslanca je dôležité, aby sa nezvýšil poplatok za vývoz komunálneho odpadu, ktorý občania platia každoročne do mestskej pokladnice.
 
Schválený bol tiež materiál venovaný sa personálnym otázkam. Odvolaní boli riaditelia Informačného centra, Domu kultúry, Múzea Janka Kráľa a Zariadenia pre seniorov. Rovnako ako na ostatnom rokovaní, keď materiál nebol schválený, aj včera som hlasoval za. Odvolaní riaditelia boli dočasne poverení riadením svojich inštitúcii a budú sa môcť i ďalej uchádzať o pozíciu vo výberovom konaní.
 
Mám za to, že takýto krok ich môže „nakopnúť“ do práce v nasledujúcom období. Nikde nie je napísané, že vo svojej práci nebudú môcť pokračovať aj po výberovom konaní, ak v ňom budú úspešní. Netýka sa to riaditeľa múzea, ktorý požiadal o uvoľnenie z funkcie.
 
Na rokovací stôl sa dostal i Mestský hokejový klub, ktorému bol schválený nepeňažný vklad (pozemok) v hodnote 39 400 eur na zvýšenie základného imania. Predpokladané vlastné záporné imanie by malo totiž ku koncu mája dosiahnuť približne 36 000 €.
 
Zmeny rozpočtu si vyžiadala situácia súvisiaca s odpadovým hospodárstvom i projektom modernizácie Domu kultúry, ktorý je financovaný z európskych fondov. 

JEDNOTLIVÉ BODY ROKOVANIA I VÝSLEDKY HLASOVANÍ SI POZRITE TU.

Ilustračné foto
 

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )