StudneGolem

V autobusoch ako sardinky, viac pre cyklistov

pridané: 16.05.2015, 10:10:15 | počet zobrazení: 4450
Na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva som sa venoval aj problematike Mestskej autobusovej dopravy i lepším podmienkam pre cyklistov či korčuliarov.
 
Vo štvrtok sa uskutočnilo pravidelné zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši. Jedným z bodov bola aj Informácia o plnení podmienok zmluvy o službách medzi mestom Liptovský Mikuláš a SAD LIORBUS, a.s. – v skratke prevádzka Mestskej autobusovej dopravy.
 
Keďže nie je tajomstvom, že tá žije najmä z Podbrezín, téme som venoval pozornosť. Pripomenul som,  že spoje sú niekedy preplnené a v autobusoch sa tlačíme ako sardinky. Tejto problematike som navrhol venovať v nasledovnom období pozornosť, rovnako aj prípadnému rozšíreniu spojov.
 
Navrhol som, aby v mestskom „spravodaji“ bol uverejnený nový cestovný poriadok (mení sa v polovici decembra). Myslím si, že by išlo o praktickú pomôcku, ktorá by mohla pomôcť aj pri propagácii Mestskej autobusovej dopravy. Len pre informáciu – od roku 2010 po vlaňajšok klesol počet cestujúcich o takmer 290 000... Požiadal som, aby nové autobusy boli v maximálnej možnej miere bezbariérové.
 
V interpeláciách som poďakoval za odpoveď na moju požiadavku na veľkoplošné opravy chodníkov na Podbrezinách. Štyri úseky (vnútroblok Za traťou a Jabloňová i chodníky v križovatke ulíc Žiarska/Obslužná (prvá odbočka pri protihlukovej stene pri vstupe na sídlisko) budú opravené počas tohto leta.
 
Upozornil som na problém s obnovou vodorovného dopravného značenia. Okrem mesta totiž cesty patria aj Slovenskej správe ciest i Správe ciest Žilinského samosprávneho kraja. V minulosti boli z ich strany „čiary“ maľované neskoro, požiadal som o „posúrenie“ prác. Ide o bezpečnosť nás všetkých, napríklad úsek pri železničnom moste v Liptovskej Ondrašovej je veru poriadne nebezpečný...
 
Venoval som sa aj cyklistickej doprave. Navrhol som uvažovať nad zriadením funkcie cyklokoordinátora, orezať konáre v úseku cyklochodníka od Vrbického mosta smerom ku garážam i pouvažovať nad doplnením stojanov na bicykle pred inštitúciami či prevádzkami v meste.
 
Viac si k tejto i k predchádzajúcej téme pozrite vo videu, ktoré nájdete na konci článku.

OSTATNÉ BODY ROKOVANIA, VRÁTANE MATERIÁLOV,
I VÝSLEDKY HLASOVANIA SI POZRITE TU. 

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )