StudneGolem

Policajti budú mať nového šéfa

pridané: 17.03.2015, 21:48:00 | počet zobrazení: 4706
Pravidelné rokovanie liptovskomikulášskeho mestského zastupiteľstva sa v tradičných priestoroch mestského úradu uskutočnilo uplynulý štvrtok.
 
V úvode poslanecký zbor zobral na vedomie Správu o činnosti hospodárení Centra Kolomana Sokola za uplynulý rok. Nasledovali tri „školské“ body, ktoré boli schválené.
 
V rámci zmien organizačnej štruktúry mestskej polície bolo zrušené oddelenie prevencie. Tej sa odteraz budú venovať všetci príslušníci mestskej polície. Za návrh primátora Jána Blcháča hlasovalo 14 poslancov, proti boli štyria, zdržali sa 6. Doplnený bol Štatút mesta, v ktorom sa uvádza, že mesto má maximálne dvoch viceprimátorov a mestská rada maximálne ôsmich členov.
 
Potom prišli na rad personálne otázky. Odsúhlasené boli výbory a kluby v mestských častiach a následne aj ich zloženie. Výbor mestskej časti Podbreziny tvoríme všetci siedmi poslanci, ktorí sme boli zvolení v novembrových voľbách. 
 
Nasledovalo odvolanie a delegovanie zástupcov zriaďovateľa do rád škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Liptovský Mikuláš. Bol som zvolený za člena Rady školy pri Základnej škole Janka Kráľa na našom sídlisku (spolu so mnou aj poslankyňa Dvorščáková a poslanci Boďa a Urbanovič).
 
Dvadsať hlasov získal od poslancov staronový riaditeľ Verejnoprospešných služieb Dušan Grešo, ktorý uspel vo výberovom konaní. Nové vedenie bude mať aj mestská polícia – od 1. apríla jej bude po výberovom konaní šéfovať Marián Jančuška, ktorý nahradí Vladimíra Bellu. Nový náčelník získal spomedzi 24 prítomných poslancov 20 hlasov.
Nový náčelník mestskej polície.
 
Schválený bol aj návrh „Územného plánu mesta Liptovský Mikuláš – Zmeny a doplnky č.3“ a Správa o prenájmoch budov, nebytových priestorov a o hospodárení s bytmi za rok 2014. V rámci bodu „Návrh na nadobudnutie, predaj majetku mesta a nakladanie s majetkovými právami mesta“ bola vyhlásená aj ďalšia obchodná verejná súťaž predaj Domu služieb. 
Z rokovania k územnému plánu.
 
Zmeny rozpočtu mesta na tento rok (projekt Skateboard bez hraníc a odpočívadlá pri cyklochodníku) boli schválené. Rovnako aj VZN o dočasnom parkovaní a zábavnej pyrotechnike i informácia o zahraničných vzťahoch mesta na tento rok.
 
Tri správy sa týkali hlavnej kontrolórky: jedna bola správa o výsledku kontroly v súvislosti s kontrolou o archívoch a registratúrach. Druhá sa týkala „Kauzy Heliport“, zastupiteľstvo zobralo na vedomie „Správu o výsledku kontroly: „Prešetrenie hlasovania mestského zastupiteľstva o všeobecne záväznom nariadení č. 7/2013/VZN, ktorým bola schválená záväzná časť zmeny Územného plánu mesta Liptovský Mikuláš – zmeny a doplnky č. 2.“
 
Proti kontrolórke bola podaná sťažnosť, v ďalšom bode bola zriadená komisia na prešetrenie sťažnosti. Zastupiteľstvo tiež súhlasilo so schválením členstva Mesta Liptovský Mikuláš v Miestnej akčnej skupine Horný Liptov.
 
Na tomto rokovaní som nemal žiadnu interpeláciu, záležitosti týkajúce sa Podbrezín a Vitališoviec som riešil operatívne. Informovať o nich budem v mesačnom prehľade.
 
VŠETKY MATERIÁLY K JEDNOTLIVÝM BODOM ROKOVANIA
SI POZRITE TU.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )