StudneGolem

Nový druh cenzúry? Cigánska

pridané: 04.04.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 3353

V posledných dňoch som si všimol, že k viacerým článkom s cigánskou problematikou sa nedá diskutovať. Diskusia je jednoducho zrušená.

Internet je vynikajúca vec, spravodajské portály ešte lepšia (ak sú robené kvalitne). Dennodenne prinesú desiatky informácií z celého sveta. Z času na čas sa v nich objaví aj článok s cigánskou tematikou. Priznám sa, že ma to aj prekvapí, lebo takéto články (ktovie prečo) uverejnia len sporadicky.

Keď sa už ale objavia, je úplne logické, že medzi verejnosťou vzbudia ohlas. Väčšinou negatívny. Ruku na srdce, veď komu by minimálne nezdvihli tlak napríklad takéto dva titulky?

Věra Bílá: Dajte mi prachy, lebo skočím pod vlak
Úrad vlády ponúka Rómom 800 tisíc eur

A ďalšie dva články s cigánskou tematikou:
Vodič auta zabil 4-ročného chlapčeka z osady
Fico: Problémy s Rómami by vyriešili ústupky únie

Toto sú titulky z článkov, uverejnených za ostatný mesiac. Pri troch z nich (viď foto pod článkom) svietil tento text: Diskusia bola pre narastajúci počet nevhodných príspevkov vypnutá. Názor na to si môže urobiť každý sám, môj je taký, že niekto sa proste bojí hlasu ľudu, v ktorom napätie proti Cigáňom rastie každým dňom.

Každý rozumný človek, ktorý chodí po Slovensku s otvorenými očami vie, že cigánsky problém je časovanou bombou. Tiká čoraz hlasnejšie...

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )