StudneGolem

Ďalšia bytovka v Hlbokom? Nebláznite

pridané: 07.02.2015, 13:50:46 | počet zobrazení: 4928
Na štvrtkovom rokovaní mestského zastupiteľstva bola reč aj o výstavbe ďalšej bytovky v liptovskomikulášskej cigánskej osade Hlboké.
 
Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč poslaneckému zboru predložil návrh na Zrušenie uznesenia č. 14/2014 zo dňa 30. januára 2014, ktorým sa vlani schválila výstavba ďalšej bytovky s dvanástimi bytmi v Hlbokom.
 
Mesto chcelo bytovku postaviť prostredníctvom 75% dotácie od štátu a 25% úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Hlasy 14 poslancov rozhodli o tom, že toto uznesenie bolo zrušené, povedané ľudovo, žiadna ďalšia bytovka sa v Hlbokom stavať nebude.
Toto uznesenie poslanci zrušili.
Poslanci, ktorí hlasovali "za", boli za zrušenie uznesenia = proti výstavbe cigánskej bytovky. Poslanci, hlasujúci "proti", boli proti zrušeniu uznesenia = za výstavbu bytovky. Ako hlasoval ten "váš" poslanec?
 
V diskusii k tomuto bodu vystúpil aj bývalý primátor a súčasný poslanec Alexander Slafkovský. Okrem iného povedal, že by bolo chybou, keby sa mesto neuchádzalo o možnosť získania dotácie a úveru. Chcel, aby mesto o tieto peniaze požiadalo (jeho vystúpenie v čase od 0:50 do 10:54 sledujte vo videu na konci článku).
 
Ja som mu vo svojej reakcii (od 11:00 minúty) pripomenul, že bytovka by nebola postavená len z peňazí štátu. V pôvodnom uznesení sa počítalo aj so sumou 50 000 € z mestskej pokladnice na technickú vybavenosť (napríklad chodník, prístupová cesta, parkovisko či osvetlenie). Tieto peniaze by sa nepochybne v meste dali využiť oveľa rozumnejšie (na štvrtkovom rokovaní sme napríklad hovorili o chýbajúcich približne 4000 € v súvislosti so sobášmi a uvítaniami do života).
 
V čase od 11:55 som zareagoval na vystúpenie viceprimátor Rudolfa Urbanoviča. Pripomenul som, že viac obyvateľov v Hlbokom by prinieslo aj viac problémov, napríklad pri zapaľovaní kontajnerov.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )