StudneGolem

Peniaze z pokút mali končiť v jeho vrecku

pridané: 16.01.2015, 10:28:52 | počet zobrazení: 8882
Vyšetrovateľ Inšpekcie ministerstva vnútra obvinil v stredu bývalého dopravného policajta Libora Ch. z Liptovského Mikuláša (ročník narodenia 1958) z trestného činu zneužívanie právomoci verejného činiteľa. 
 
„Podľa doposiaľ zistených skutočností mal obvinený minimálne v 22 prípadoch uložiť pokutu za priestupok, ale nezaevidovať to do administratívnych pomôcok. To znamená, že peniaze, ktoré vybral za prekročenie rýchlosti si mal ponechať pre vlastnú potrebu. Vo väčšine prípadov išlo o sumu vo výške 20 až 40 eur,“ informovala Andrea Dobiášová, hovorkyňa Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.
 
Podľa slov hovorkyne sa tejto protizákonnej činnosti mal venovať minimálne od roku 2013. Stíhajú ho na slobode, hrozí mu trest odňatia slobody na dva až päť rokov.
 
„Vyšetrovateľ v zmysle trestného poriadku požiadal o spoluprácu policajtov z Poľska a Českej republiky. Vodiči, ktorých policajt zastavoval, pochádzali z týchto krajín. Pre vyšetrovanie prípadu boli veľmi dôležité práve ich svedectvá,“ dodala hovorkyňa.
Bývalý policajt často slúžil aj na tomto "legendárnom" aute. To už neslúži polícii. Foto: archív Mikulášske Krimi

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )