StudneGolem

Zložil som poslanecký sľub

pridané: 15.12.2014, 21:31:40 | počet zobrazení: 3602
Zložením sľubu na slávnostnom zasadnutí som sa dnes popoludní stal poslancom Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši za volebný obvod Podbreziny, Vitališovce a Svätý Štefan.
 
Ako som avizoval vo svojom volebnom programe, prostredníctvom tejto internetovej stránky vás pravidelne budem informovať o svojej práci poslanca mestského zastupiteľstva. Keďže sa dnes uskutočnilo slávnostné zasadnutie novozvoleného poslaneckého zboru, prinášam pár informácií.
 
Po tónoch štátnej hymny predseda Mestskej volebnej komisie informoval o výsledkoch volieb, ktoré sa uskutočnili presne pred mesiacom. Za každý jeden z 1357 získaných hlasov som veľmi vďačný a ešte raz ďakujem.
 
Nasledovalo zloženie sľubu (staro)nového primátora Jána Blcháča a zloženie sľubu 25 poslancov. Potom prišlo na prvé hlasovanie. Miroslav Boďa je tým poslancom, ktorý v zákonných prípadoch bude môcť zvolať a viesť rokovanie zastupiteľstva.
 
Nové zastupiteľstvo bude mať tieto komisie: pre ochranu verejného záujmu, sociálna a bytová, kultúrna, životného prostredia a zdravia, školstva a mládeže, športu, dopravy a verejného poriadku, cestovného ruchu a podnikania, finančná a majetko-právna, komisia rozvoja a výstavby, mediálna.
 
Volila sa aj päťčlenná mestská rada, po tajnej voľbe sa jej členmi stali (v abecednom poradí) Pavel Bobák, Miroslav Boďa, Štefan Ganoczy, Jaroslav Grešo a Rudolf Urbanovič.
 
Sobášiacimi poslancami budú Ján Blcháč, Lucia Cukerová, Štefan Ganoczy, Matej Géci, Miroslav Neset, Michal Paška a Anna Dvorščáková.
 
Posledným bodom bolo schválenie platu primátora. Ten bude rovnaký ako pri jeho predchodcovi a činí 3153 eur mesačne.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )