StudneGolem

Motajú a motajú... a vy ste bez peňazí!

pridané: 04.12.2014, 20:25:40 | počet zobrazení: 6399
Predvianočný čas je obľúbený u podvodníkov, ktorých jediným cieľom je, aby sa jednoducho a čo najrýchlejšie zmocnili vašich peňazí.
 
Zrejme sa vám už stalo, že ste si vykračovali po mestečku a oslovil vás muž či žena (prípadne viacerí) s prosbou o pomoc. Vraj ak podporíte ich zbierku, pomôžete napríklad hluchonemým. Bohužiaľ, aj napriek časte medializácii týchto aktivít sa viacerí nechajú nachytať a prichádzajú o peniaze. 
 
Snáď netreba písať, že ide o dobre organizovaných podvodníkov (napríklad z Rumunska). Vyčíňali aj v polovici mája v jednom z obchodným centier v Liptovskom Mikuláši, v „teréne“ sú aj v tomto predvianočnom čase.
 
Zdržujú sa na miestach, kde je veľký pohyb ľudí, teda pri obchodných centrách alebo v okolí pošty. Jeden z prípadov sa blízko pošty v Liptovskom Mikuláši odohral aj včera. Muž „motal“ ženu tak dlho, že mu nakoniec prispela...
 
O tom, že podvodníci sa motajú po Liptovskom Mikuláši, vie samozrejme aj polícia. Tá dnes ľudí upozornila prostredníctvom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši.
 
„Vždy je potrebné preveriť, či na usporiadanie zbierky má organizácia povolenie a osoba poverená vykonávaním zbierky písomné poverenie, ktoré, v prípade požiadania, poskytne k nahliadnutiu každému potenciálnemu darcovi. Ak máte pochybnosti o pravosti zbierky, no chcete prispieť a podporiť dobrú vec, môžete finančný príspevok zaslať priamo na bankový účet, respektíve prostredníctvom darcovskej SMS,“ uviedla polícia.
Včerajšia situácia blízko pošty v Liptovskom Mikuláši... Foto: čitateľ www.michalpaska.sk

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )