StudneGolem

S Mojsejovou som prestrelil, inak aj trafil

pridané: 11.03.2012, 00:00:00 | počet zobrazení: 3729

Vo štvrtok som na tejto stránke zverejnil svoje predvolebné tipy. Dnes sú už výsledky ľudového hlasovania známe. Ako som teda obstál?

 


Vyhodnotenie: strany, ktoré budú v novom parlamente


Najskôr strany, ktoré sa ocitnú v parlamente. O víťazstve SMER-SD nepochyboval nikto. Ani ja. Na druhom mieste som mal v mojom rebríčku KDH, čo sa potvrdilo. Tretie priečka so štvrtou bola u mňa v opačnom poradí. Na trojku som tipoval MOST-HÍD a na štvorku „Matovičovu partičku“, tieto dve strany si teda pozície vymenili. Piate miesto mala v mojich tipoch Sloboda a solidarita, šieste SDKÚ-DS. Aj v tomto prípade si strany, hoci tesne, miesta vymenili.

Čo som úplne prestrelil a otvorene sa k tomu priznávam, bola Strana slobodné slovo – Nory Mojsejovej. Veril som jej viac, ako voliči. Môj tip 5,1 % je s výsledkom 1,22 % na míle vzdialený. Hanba mi :-)

 


Vyhodnotenie: strany, ktoré do parlamentu neprešli


Od 4 do 5 %: som tipoval SNS, čo mi vyšlo a národniari zostali pred bránami parlamentu. V tejto línii som tipoval aj stranu 99%, tá ale úplne pohorela, čo ma na druhej strane aj teší. Ľudia nenaleteli mega drahej kampani a odovzdali jej 1,58 %.

Od 3 do 4 %: v tejto kategórii som tipoval Stranu maďarskej koalície (získala 4,28 %) a Ľudovú stranu Naše Slovensko. Jej zisk sa pohyboval na asi o polovicu nižšej úrovni, čo je pre mňa osobne sklamaním. Na druhej strane, zisk takmer na chlp taký istý, ako mala strana 99% s mega drahou kampaňou, je tiež na zamyslenie... Viac som myslel že získa aj strana Národ a spravodlivosť.

Samozrejme, nedalo mi to a tak ako som avizoval, pred voľbami som navštívil aj stávkovú kanceláriu. Tikety si môžete pozrieť pod článkom.

AKO SOM TIPOVAL VO ŠVRTOK NÁJDETE TU.

NÁZOR, DOTAZ, POSTREH, ODKAZ PRE AUTORA? KLIKNITE SEM.

Stručne... ale jasne...

( viac info po kliknutí )